sahabat...kuatkan langkahmu di jalanNya


Salam 'alaik semua pencinta agama Allah...tiada yang lebih menenangkan jiwa melainkan dengan mengingati diriMu ya Rabbul Izzati. Sahabat ku yang menjadi tukang seru, berjalanlah di atas muka bumi ini tanpa rasa takut... ingatlah! kalian dilindungi Allah swt dan tiada kuasa yang dapat memudharatkan kalian kecuali dengan izinNya. Sebarkanlah nasihat dan peringatan pada manusia walau dirimu diinjak-injak dan dibenci..itu lumrah seorang daie. Islam itukan sinonim dengan nasihat!

Kekadang jiwa ini terasa letih dan putus asa, tapi ia semangat semula kerana tahu kemenangan Islam pasti akan tiba jua.Allahuakbar! Andai dirimu sahabat diduga hebat oleh dunia, sedap kan hatimu dengan ingat pada penderitaan Rasulullah saw. Sahabat-sahabat yang dikasihi, pabila tiba hari itu, tiada yang berkata-kata kecuali amal sendiri. siapkan diri secukupnya! Astaghfirullah....itu ucapan yang wajib kita ungkapkan setiap hari.

Mujahadahkan diri dari nafsu. Azamkan dalam diri untuk membuang sedikit demi sedikit dosa dan maksiat yang sentiasa di lakukan. Peringatan buat pejuang yang terasa untuk bercinta, fikirkan semula keputusan kita. Mad'u dan umat lebih penting dalam keadaan ini. Andai bersabar akan ada jodoh yang terbaik untukmu. Kuatkan hati, tabahkan jiwa dari segala mehnah.

Andai ada sesiapa yang membencimu kerana engkau menegakkan kalimah Allah, biarkan dan doakannya. Sabarmu ada disedia ganjaran. Biar jalan jihad ini yang mengakhiri hidupmu. Wahai jundullah, pegangilah lilin agama agar ia menerangi manusia lain. Jangan rebah!

Ya Allah, gadis/pemuda ini telah memilih untuk mengutamakanMu dari kedua ibubapa yang dicintainya.....
gadis/pemuda ini telah memilih Rasulullah sebagai idola berbanding artis pujaannya dahulu........
gadis/pemuda ini telah memilih menabur cinta pada mad'unya berbanding lelaki/wanita yang disukainya......
gadis/pemuda ini telah memilihIslam sebagai cara hidupnya.....
gadis/pemuda ini memilih untukmenegakkan Islam berbanding hobinya yang lalu........
gadis/pemuda ini memilih untuk berdakwah di kala susah dan senang.....
gadis/pemuda ini memilih ke syurga dan amat takut kemurkaanMu...
maka pilihlah ia untuk menghuni mahligai di syurgaMu...
redhai dan cintai dirinya kernaku tahu cintanya gadis/pemuda ini padaMu ya Allah.......

Amiin.....=)

No comments:

Post a Comment