sahabat! tabahkan hatimu dengan dunia..

"KITA POHON KEKUATAN, ALLAH BERIKAAN KESULITAN UNTUK MENJADIKAN KITA KUAT. KITA POHON KETEGUHAN HATI, ALLAH BERI MASALAH UNTUK DIATASI. KITA POHON KEYAKINAN, ALLAH BERI UJIAN. MENINGGALKAN LUKA DAN DUKA YANGTIADA UBATNYA! SAHABAT, INSAN MULIA ANUGERAH TUHAN. DIA PEMBAKAR SEMANGAT,PENYOKONG KUAT SAAT DIRI REBAH TERSUNGKUR DAN MENYERAH..."

"MUJAHIDAH SEJATI TIDAK TAKUT MATI,ALLAH SENTIASA DIHATI,SYAHID ADALAH DESTINASI,PELIHARALAHDIRIMU DUHAI SRIKANDI DAN PEMUDA ISLAM..KETAHUILAH DIRIMU AMAT TERISTIMEWA..HIASILAH DIRIMU DENGAN AKHLAK YANG INDAH..SERTA PAKAIKAN DIRIMU DENGAN PAKAIAN TAQWA..KERANA DIRIMU BEGITU BERHARGA....."

"BIAR NAFSU SUNYI TANPA GODAAN...BIAR KAKI SUNYI TANPA BERJALAN, TAPI JANGAN BIAR DIRI SUNYI TANPA ILMU DAN JANGAN BIAR HATI SUNYI TANPA CINTA KEPADA ILAHI..."

"BENIHKAN CINTAMU PADA ALLAH..KERANA DI SITU AKAN LAHIR CINTA MANUSIA YANG KITA DAMBAKAN...CINTA MANUSIA TAK SEMESTINYA BERAKHIR DENGAN PERKAHWINAN TETAPI BERAKHIR DENGAN TUMPAHNYA KASIH SAYANG ALLAH KEPADA HAMBA-HAMBANYA...."

"JIKA KAU TERTARIK PADA SESEORANG,INGATLAH PADA KEJELEKANNYA. PUTUSKAN RANTAI-RANTAI TAZYIN DARI SYAITAN, UNTUK PENJAGAAN HATI AGAR YANG MAHA SEMPURNA TETAP UTAMA DARINYA. MUNGKIN PERLU KAU JAGA RAHSIA SIAPA NAMA ORANG YANG ENGKAU TERTARIK KEPADANYA, MENJAGA DALAM KEIKHLASAN HATI, MENJAGA DALAM KESUCIAN KHAYALAN, MENJAGA DALAM UNGKAPAN LISAN DAN MENJAGA DALAM EKSPRESI DIRI..SEPERTI FATIMAH DAN ALI RA, SALING MENCINTAI DALAM KERAHSIAAN YANG PALING RAPAT, KEPASRAHAN YANG PALING KUAT DAN IKHTIAR SUCI YANG MENEMUKAN JALANNYA DENGAN KURNIAAN ALLAH SWT YANG MAHA SUCI....."

"KU HARAP ALLAH MEMEGANGMU ERAT, MALAIKAT2 AKANMENJAGAMU KETAT, TIDAK HANYA MEMBUATMU BAIK, TAPI SUPAYA KAU DAPAT YANG TERBAIK DALAM HIDUP...."

SELAMAT BERJUANG SAHABAT WALAU DI MANA KALIAN BERADA...AKU TIDAK DAPAT MENGGENGAM PASTI YANG AKU BISA BERJUANG BERSAMA KALIAN LAGI SELEPAS INI...JIKA TUHAN MENJEMPUTKU KE KAMAR BARZAKH, MAKA TELAH KU SISIPKAN ROH PERJUANGANKU YANG MELIPUTI JASAD INI BERSAMAMU....INGATLAH,WALAU AKU SUDAH TIADA LAGI ISLAM JANGAN BIAR TERSUNGKUR DAN REBAH.......

~SALAM UKHWAH BERSULAM MAGHFIRAH~

No comments:

Post a Comment