kembali lagi~~
Bismillah walhamdulillah wallahuakbar,

selawat dan salam buat Rasulullah saw, penghulu sekelian Nabi dan rasul, juga buat keluarga dan sahabat baginda semuanya. 

Assalamu'alaikum semua,aku menulis kembali! hampir 2 tahun rasanya tidak ada apa-apa yang mahu dicoretkan. bukan tidak mahu menulis, banyak idea mencurah-curah tetapi masa yang terlalu terhad menghalang diri ini. but now, alhamdulillah.. i have more time to write (hopefully~).

sekarang sudah masuk semester kelima pengajian master ku di Malaysia. alhamdulillah, walaupun tidak secepat orang lain yang pantas sahaja menghabiskan master mereka sekitar 1 tahun ke 2 tahun. i still enjoy it! dan juga alhamdulillah, sekarang juga sudah masuk bulan kedua menjadi pensyarah sambilan di tempat penuh kenangan, penuh nostalgia, di kolej islam diploma ku. kedua-dua hal ini memberi makna yang besar dalam kehidupan ku. Bertemu pensyrah-pensyarahku yang sanagat memotivasikan diri, bertentang mata dengan anak-anak (actually adik-adik) didikku yang ku kira menyedarkan ku tentang realiti ummat zaman sekarang. melihat mereka telah mengingatkanku akan zaman-zaman indah menjadi pelajar yang sentiasa dahagakan ilmu dan eratnya persahabatan yang terjalin di antara sahabat-sahabat.

aku tahu aku kembali ke sana atas doa dan restu Umi dan abah di sepanjang doa mereka. Abah sentiasa menyuarakan yang dia mahu aku kembali lagi ke sana mendidik dan menabur bakti pada anak-anak muda. Aku dapat merasakan yang Dia telah mengaturkan sesuatu yang penting untukku sepanjang aku di sini. sekarang, dua perkara yang menjadi keinginanku; menghabiskan masterku dengan cemerlang dan menghabiskan pengajaranku di kolej islam kecintaanku ini. 

Moga Dia permudahkan segalanya. 

No comments:

Post a Comment