hOmEwOrK & SaHabaT

sAlam ukhwah pada semua....semoga rahmat Allah menaungi kalian semua.....hampir sebulan tak update post, asifah jiddan! ana dah bercuti lepas imtihan sejak 13 april lepas. Banyak urusan yang perlu dilakukan hinggakan terlupa akan blog..


Untuk cuti lebih kurang 3 bulan ni ana dah beri homework pada diri sendiri untuk menghabiskan beberapa buah buku. Mana tahu boleh buat sesi bedah buku dengan anak2 usrah pada semester depan. Alhamdulillah sekarang dah habiskan 2 buah buku...semoga sahabat2 ana juga cuti ni buat homework!


Buku yang ana sudah habiskan adalah tentang para pejuang yang sudah menemui rab (syahid) dan juga buku tentang imam syafie. Terasa kerdil bila membacakan jasa yang mereka buat bekalan untuk ke negeri akhirat..seorang pejuang yang digelar ibnu khattab adalah seorang yang sanggup ke negara2 yang sedang berperang untuk menyertai barisan umat islam menyelamatkan negara mereka dari penjajah kristian dan yahudi.


Ukhwah antara sahabat2 tak pernah ana lupa, yang menjadikan ana kuat, yang menadah kan telinga mereka bagi mendengar masalah, yang mendoakan ana dari kejauhan.......untuk ustazah ina, ustazah qasrina, ustazah akmal, ustazah yuhanah, ustazah syarah, ustazah zuriati, dan sahabat2 yang hidup dalam nadi perjuangan ini..kalian semua pendokong Islam yang ana kasih..


"sahabatku yang setia....ibarat saidina abu bakar dan umar al faruq....

jika kita di jalan ini, jangan berhenti......andai terasa lemah, cuba bangkit walaupun terjatuh berjuta kali....pasti Allah akan melihat usahamu.....engkau adalah daie yang akan masuk dalam darah daging manusia yang lainnya untuk sebarkan penawar pada setiap virus dunia....

"sahabatku yang sabar ....seperti saidina uthman dan ali karamallahhu wajhah....

umat ini sentiasa memerlukanmu, memanggilmu walau dalam zahir mereka membencimu....jangan biarkan dirimu hanyut, berpeganglah dengan tali Allah dan 2 peninggalan rasulullah...ku doakan kita sama2 akan menjadi pejuang Islam yang tinggi akhlaknya, sentiasa berdamping dengan al-quran dan hadis rasul........

No comments:

Post a Comment